logo.png

PROFESIONÁLNÍ PŘEPIS ON-LINE

pes.png 169,94 KB

Doslovný přepis telefoního hovoruTři ze speciálních infolinek zřízených v souvislosti s šířením koronaviru je nově možné kontaktovat s podporou doslovného přepisu řeči operátora v reálném čase. Tuto službu efektivně využijí lidé nedoslýchaví, ohluchlí či nositelé kochleárního implantátu, kteří potřebují zprostředkovat řeč operátora psanou formou. Přepis řeči však může být vítanou komunikační podporou také pro seniory s poruchami sluchu nebo pro cizince, jimž psaný text podstatně usnadňuje porozumění mluvené řeči při telefonické komunikaci.

Pod níže uvedenými odkazy najde klient piktogram ucha: po rozkliknutí odkazu s tímto symbolem napíše do příslušného pole své telefonní číslo a potvrdí tlačítko „Zavolejte mi“. Po vyzvednutí okamžitého hovoru vyčká na písemný pokyn přepisovatele, že může začít mluvit. Ten se mu zobrazí ve speciálním okně pro přepis. Následně již probíhá standardní rozhovor, přepis řeči operátora sleduje klient po celou dobu tohoto hovoru v okně na webu.

Výše uvedenou službu zajišťují profesionální přepisovatelé sociálního podniku Transkript online, jejichž vysoká rychlost psaní na klávesnici umožňuje časově efektivní a plnohodnotný rozhovor mezi volajícím klientem a operátorem infolinky.

Věříme, že tuto komunikační podporu pro občany se sluchovým handicapem uvítají na svých speciálních informačních linkách také hygienické stanice dalších krajů ČR. O rozšíření dostupnosti těchto telefonních linek opatřených službou přepisu řeči operátora budeme průběžně informovat.

Online simultánní přepis řeči operátora je nyní možné využít  na následujících speciálních infolinkách:

Hlavní web o koronaviru Ministerstva zdravotnictví

Krajská hygienická stanice Plzeňského kraje

Krajská hygienická stanice Jihomoravského kraje

Krajská hygienická stanice Jihočeského kraje

Krajská hygienická stanice Libereckého kraje

Krajská hygienická stanice v Pardubického kraje

Vojenská zdravotní pojišťovna (VOZP)
www.vozp.cz

Transkript online s. r. o., Dlouhá 37, 110 00 Praha 1, Mapa Facebook, Youtube, Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.